Om oss

Hur kommer man på tanken att börja sälja liggcyklar? Ja, i vårt fall var det en kombination av minnen från barndomen, ungdomliga planer och till slut en lycklig slump! 

Jag som skriver detta heter Roland Hyving och jag har grundat Nicebikes och driver det fortfarande.

Allt började i mitt barndomshem i Skellefteå. Min far var en experimentlysten man, med många uppfinningar på sitt samvete. Uppe på husvinden stod en av hans konstruktioner: En multiväxlad jättelåg cykel med en helt egenutvecklad trampmekanism! Hemsvetsad järnkonstruktion gjorde att vikten var minst femtio kilo, så något fartmonster var den sannolikt inte. Sanningen att säga var den mycket sällan ute på vägarna...men den väckte tankarna att en cykel inte behövde se ut som de gjort i hundra år!

Några år senare läste storebror om något som kallades "Fas III-cykeln". Det var enkelt uttryckt det som vi idag kallar velomobiler; dvs något slags liggcykel med huv mot fartvinden. Att kunna cykla i farter som närmar sig bilfart var naturligtvis lockande för en tonåring! Tillsammans började vi skissa på en egen produkt för produktion men kom inte så mycket längre än till ritstadiet.

Sedan föll drömmarna i glömska under tjugo år. Cyklade litet på gammaldags upprätt cykel men trivdes dåligt med hur obekväma de är. En dag fick jag en ingivelse att jag skulle söka litet efter dessa "Fas III-cyklar" och efter några klick på nätet så hade en helt okänd värld öppnats för mig! Det fanns ju fullt av tillverkare och en massa roliga modeller där ute som bara väntade på mig!

Återförsäljare i Svergie var det dock sämre med. Så efter några trevande kontakter med Azub så slutade det med att jag beställde en cykel till mig och en cykel att sälja. Och sedan var jag plötsligt återförsäljare åt en rad olika fabrikat.

Det roligaste i det här jobbet är alla kontakter med er fantastiska människor runt om i landet (och i våra grannländer också faktiskt!). Jag har under åren lärt mig jättemycket om cyklar och hur folk vill använda dessa och det allra mesta har jag faktiskt lärt mig av mina kunder. Många och långa telefonsamtal och mejl har det blivit! Udda kufer, fantastiskt spänstiga åldringar, personer som inte kunnat cykla på många år men nu fått en ny chans, multihandikappade och helt vanligt folk i en skön blandning! Tack för att jag har fått vara med och förverkliga era drömmar!

/Roland

Hört från kund

Cykeln har öppnat nya möjligheter för oss att ta med honom ut på familjens cykelturer. Tack för bra service och en bra cykel! (Olof)

Det är en fantastisk upplevelse att kunna sitta så bekvämt när man cyklar. Jag är även mycket nöjd med det bemötande jag fått från din sida och kommer säkert att återkomma till våren för att komplettera med nackstöd och kanske en extra flaskhållare. (Stefan)

Tack för ditt svar. Jag uppskattar verkligen att du tar dig tid även om en dåre kan fråga mera än tio visa kan svara.Nu har jag laddat ner och skrivit ut Azubs köpguide och skall titta igenom den. Sen borde jag kunna komma till skott. (Thomas)